Brazilië

Brazilië is veruit de grootste koffieproducent ter wereld. Daarom heeft het ook zo’n impact op de koffiemarkt. Zo wel kwantitief – één misoogst en de wereldkoffieprijzen exploderen – maar zeker ook kwalitatief.

Als basis voor blends blijft Brazil heel populair maar ook voor de specialty coffee liefhebber biedt dit gebied verfijnde delicatessen.

Colombia

Samen met Brazilië en Vietnam vormt Colombia de top 3 van de koffielanden. Colombia produceert 8% van de totale wereldproductie.

Colombia kent een reliëf met veel uitlopers van bergen. Deze hoogtes zorgen voor de groei van koffiebonen met een milde smaak. In combinatie met ons Low Roast brandproces worden lichtverteerbare koffies verkregen.

Het Coffee District in Colombia is sinds 2011 met haar wereldberoemde koffiecultuur toegevoegd aan de lijst van Unesco werelderfgoed. Deze koffieregio is rijk aan vruchtbare valleien en eindeloze koffieplantages.

Costa Rica

Voor koffiegekken heeft Costa Rica veel te bieden. Het land heeft een sterke eigen koffiecultuur met een opvallend hoog kwaliteitsstreven.

Zo mogen boeren alleen Arabica koffies telen en heeft de overheid strenge regels opgesteld voor de koffieverwerking om het milieu te beschermen.

De vruchtbare vulkanische grond en de lage zuurgraad van de bodem vormen de ideale omstandigheden voor de productie van koffie.

Guatemala

Als het al mogelijk is om koffies uit één land te typeren dan is het voor de koffies uit Guatemala vrijwel ondoenlijk. Het land kent zo’n 300 verschillende microklimaten.

Dit dankt het land aan de uitzonderlijke ligging tussen de Golf van Honduras, de Stille Oceaan en het Sierra Madre gebergte. Dit bergmassief zet zich zuidwaarts vanuit Mexico in twee uiteenlopende bergketens in Guatemala voort.

Uitgestrekte hoogvlaktes, ontelbare rivieren en maar liefst 34 vulkanen zorgen mede voor een ongekende koffiediversiteit.

4 generaties aan kennis en passie voor ons product

Zorgvuldig gekozen koffiebonen, ambachtelijk brandproces, smaak verzekerd

Bekijk het assortiment