Uw winkelwagen is leeg.

Familiebedrijf

 

Bij de geboorte van de firma “Maeskes Roem” gaan we terug naar het jaar 1925, te Gijzegem waar de familie Maes de koffiebranderij oprichtte. Vandaar ook de naam. Het cliënteel bestond uit de vele kleine buurtwinkeltjes die vroeger in elke straat te vinden waren.

In het jaar 1969 kwam de firma in handen van de familie Callebaut-De Plecker, de firmanaam werd behouden, maar de winkeltjes verdwenen uit het straatbeeld. Het is echter deze familie die de fundering legde van het grote succesverhaal van de koffiebranderij “Maeskes Roem”. Men ging op zoek naar nieuw cliënteel. Bedrijven, rustoorden, scholen en horeca waren vanaf deze periode de belangrijkste klanten.

 

1993. In dit jaar werd de koffiebranderij verdergezet door zoon, Callebaut Karl en schoondochter, Mievis Bettina die reeds al vele jaren werkzaam waren in de zaak. Dit gaf mogelijkheden tot modernisering. “Maeskes Roem” investeerde in een volledig geautomatiseerde verpakkingslijn waardoor men de productie kon opvoeren maar toch het ambachtelijke branden van de koffie niet uit het oog verloor.

  

1993 is ook het jaar dat oudste dochter Laura - zus van Celia en Lotje - geboren werd. Sinds 2017 vervoegt zij het familiebedrijf. Generaties aan kennis worden doorgegeven. Een vleugje Laura, een wolkje Celia en een snufje Lotje. De perfecte combinatie voor een heerlijk kopje koffie. 

 

 

           maeskens wit
 
Openingsuren:
maandag tot vrijdag
9u-12u & 13u-18u
zaterdag 9u-12u
 
Jaarlijks verlof 2020:
van 20 juli tem 3 augustus

 

Contactinfo

  • Maeskes Roem bvba
    Kortenbosdries 8-10
    B-9310 Moorsel
    BTW: BE0637827062