Uw winkelwagen is leeg.

Met of zonder cafeïne, koffie vergroot de kans op een langer leven!

14 juli 2017
Met of zonder cafeïne, koffie vergroot de kans op een langer leven!

Een kopje koffie in de morgen, een bakkie pleur in de middag en 's avonds ook nog wat zwart goud. Komt dat overeen met jouw gemiddelde dag? Dan ben je gezond bezig volgens een grootschalig onderzoek van Annals of Internal Medicine.

Drie kopjes koffie per dag zouden ervoor zorgen dat je langer leeft, omdat je minder kans hebt op bepaalde soorten kanker en hart-en vaatziekten.

"Koffie past in een gezond voedingspatroon", vertelt hoogleraar voedingswetenschappen Kampman al jaren. Ze is verbonden aan de Wageningen Universiteit en vindt dat het onderzoek goed is uitgevoerd. "Het is de grootste studie naar koffie en sterfte in Europa. Er zijn 521.330 mensen onderzocht die gemiddeld 16 jaar zijn gevolgd."

Je kan niet zeggen 'ik drink drie á vier koppen koffie en dan krijg ik geen leverkanker'. Maar het risico wordt wel kleiner.                    - Hoogleraar Kampman

"Koffie beschermt tegen hart-en vaatziekten en bepaalde soorten kanker, zoals baarmoeder- en leverkanker. Belangrijk is om te onthouden dat het gaat om het risico. Je kan niet zeggen 'ik drink drie á vier koppen koffie en dan krijg ik geen leverkanker'. Nee. Het risico op deze vormen van kanker wordt wel kleiner."

Ik adviseer daarom: laat koffie niet staan omdat je denkt dat het ongezond zou zijn. - Hoogleraar Kampman

In het verleden werd wel eens gewaarschuwd voor de gevaren van koffie, maar dit ging om ongefilterde koffie. "Daarin zitten vetachtige stoffen die het risico op hart- en vaatziekten kunnen verhogen, dus dat is ongezond. Maar heel weinig mensen drinken deze koffie in Nederland. Ik adviseer daarom: laat koffie niet staan omdat je denkt dat het ongezond zou zijn."

 

Klik hier voor het oorspronkelijk artikel.

           maeskens wit
 
Openingsuren:
maandag tot vrijdag
9u-12u & 13u-18u
zaterdag 9u-12u
 
Jaarlijks verlof 2020:
van 20 juli tem 3 augustus

 

Contactinfo

  • Maeskes Roem bvba
    Kortenbosdries 8-10
    B-9310 Moorsel
    BTW: BE0637827062